ΚΟΗ: Συνεργασία όλων για την προστασία του αγριόγιδου

agriogido plikati

agriogido plikati

Αρωγός στην προστασία του πληθυσμού των αγριόγιδων είναι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, η οποία είχε επισημάνει το πρόβλημα του παράνομου κυνηγιού εδώ και δυόμισι χρόνια.

Από τον Ιούνιο του 2014 είχε ενημερώσει εγγράφως την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για τον κίνδυνο του προστατευόμενου πληθυσμού και ζητούσε την λήψη μέτρων καθώς στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν έχει δικαίωμα ελέγχου η θηροφυλακή.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την λαθροθηρία του προστατευόμενου είδους της Άγριας Πανίδας «Αγριόγιδο» σε περιοχή του Γράμμου, η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “θα θέλαμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στην προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει το εν λόγω φαινόμενο.

Άλλωστε η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου με το υπ. αριθμ. 350/03-06-2014 έγγραφό της προς την Γενική Αστυνομική Δ/νση περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωνε για το συγκεκριμένο θέμα, και ζητούσε την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου, μιας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή δεν έχει αρμοδιότητα στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να συμπράξουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να προστατεύσουμε το σπάνιο αυτό είδος της Άγριας πανίδας”.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ