Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το φράγμα στον Καλαμά

ABARITSA KALAMASΜετά το Δήμο Φιλιατών που προειδοποιεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποτρέψει την κατασκευή του υδροηλεκτρικού Αβαρίτσας, στον Καλαμά, έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γολάς και Παλαιοχωρίου.

Οι δύο πρόεδροι με κοινή τους ανακοίνωση εξαπολύουν ευθεία επίθεση εναντίον όλων όσων συνυπογράφουν την φραγματοποίηση του Καλαμά και προειδοποιούν με αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων.

 

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, οι ιδιόκτητες και κοινοτικές εκτάσεις που θα κατακλυστούν με νερά, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και παραμονή στο χώρο αυτό των κατοίκων έξι (6) κοινοτήτων και τριών (3) συνοικισμών, με τα 60.000 καλλιεργούμενα ελαιόδεντρα δηλωμένα στην αγροτική υπηρεσία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, από αυτή τη λίγη γη ζούμε, συμπληρώνοντας το πενιχρό εισόδημά μας.

Καλούν δε τη Γ.Γ.Α.Δ. Ηπ.-Δυτ.Μακ., τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή.

«Δηλώνουμε ότι με κάθε τρόπο θα επιδιώξουμε την ακύρωση της απόφασης αυτής και δε θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί το έργο αυτό και να ξαναπάρουν το δρόμο της ξενιτιάς οι κάτοικοι που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.