Κλιμάκιο γιατρών εθελοντικά δίπλα στους πρόσφυγες

tol katsika

tol katsika

Κλιμάκιο γιατρών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου, επισκέφθηκε τον καταυλισμό των προσφύγων στον Κατσικά.

Πολλοί από τους πρόσφυγες, ειδικά παιδιά, έχουν έρθει με προβλήματα από την ταλαιπωρία και το κρύο.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Κώστας Κάτσενος, δήλωσε συγκλονισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε μέσα στον καταυλισμό.. Εικόνες, που όπως τόνισε, αν κάποιος δεν τις δει από κοντά, δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας.

Υγειονομικά ο καταυλισμός είναι παντελώς ακατάλληλος. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία δομή υγείας παρά μόνο ιατρείο για πρώτες βοήθειες.

Επεσήμανε δε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι κρατικές δομές υγείας, ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερος όγκος προβλημάτων!

Στον χώρο του καταυλισμού βρέθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νίκος Χαλιάσος.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων των Ιωαννίνων, στον καταυλισμό βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου Τάσος Σέρμπης και ο παιδίατρος Αντώνης Ριζίκ. Μάλιστα προχώρησαν και στην εξέταση μεγάλου αριθμού παιδιών που βρίσκονται στον καταυλισμό.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θα καταρτίσει πρόγραμμα, ώστε σε καθημερινή βάση, κάποιο από τα μέλη του, να βρίσκεται στον καταυλισμό, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας στα παιδάκια!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ