Κλειστά τα χαρτιά για τον θεσμικό επενδυτή

zonidis tsoukan

zonidis tsoukanΚανένα στοιχείο, για την ταυτότητα του θεσμικού επενδυτή, δεν δόθηκε από την Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η συμμετοχή του θα είναι μακροπρόθεσμη και θα καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Τράπεζα Ηπείρου, μέσω του προέδρου της Κώστα Ζωνίδη και του Διευθυντή της Βασίλη Τσουκανέλη, απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στους Ηπειρώτες, ζητώντας την έμπρακτη στήριξή τους, στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της.

Απομένει στους Ηπειρώτες, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κώστας Ζωνίδης, να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται ώστε η τράπεζα να παραμείνει στα χέρια τους.

Από πλευράς του στρατηγικού επενδυτή , φορέα όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ως προϋπόθεση έχει τεθεί συγκεκριμένο ποσό ως ελάχιστος δείκτης αλλά και η συμμετοχή στην διοίκηση της τράπεζας ως ορίζει ο νόμος.

Και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Βασίλη Τσουκανέλη ώστε να αυξηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή των ηπειρωτών που θα εξασφαλίσει και την αυξημένη πλειοψηφία στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσουκανέλης, εμμέσως άφησε αιχμές κατά τον ντόπιων επιχειρηματιών που δεν είδαν ότι είδε ο εν λόγω στρατηγικός επενδυτής. «Μακάρι να εμφανιστεί αύριο το πρωί ο λευκός ιππότης» σημείωσε με νόημα ο κ. Τσουκανέλης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ