Κλειστά σχολεία, γυμναστήρια και Πανεπιστήμιο

SXOLEIO MATHTES14

SXOLEIO MATHTES14

Για λόγους προληπτικούς, ύστερα από ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, αποφασίστηκε αύριο Δευτέρα να μείνουν κλειστές οι μονάδες εκπαίδευσης και οι αθλητικοί χώροι.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, σημειώνοντας ότι οφείλεται σε καθαρά προληπτικούς λόγους.

Έτσι αύριο δεν θα λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.

Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και όλοι οι χώροι άθλησης –γυμναστήρια- που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (17/10/2016) τα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια – Λύκεια, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Ζίτσας με απόφαση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια από κλιμάκια μηχανικών για να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή από το βράδυ του Σαββάτου.

«Προχωράμε στο κλείσιμο των σχολείων καθαρά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι αυτή την ώρα (απόγευμα Κυριακής) στις Τοπικές κοινότητες του Δήμου δεν έχουμε σημαντικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Αύριο, όμως θα προχωρήσουμε σε αυτοψία σε όλα τα σχολικά κτίρια παρουσία και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων ώστε κλιμάκια μηχανικών να τα ελέγξουν για τυχόν προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας και ζήτησε από όλους να επιδείξουν την ανάλογη ψυχραιμία όπως εξάλλου συστήνουν οι επιστήμονες και αρμόδιοι φορείς.

{jathumbnail off}

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ