Κλήρωση για την ΠΕΔ με πολλές αιχμές

DS KLHROSH

DS KLHROSHΜε πολλές αιχμές, άμεσες και έμμεσες, έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την κλήρωση μιας έδρας αντιπροσώπου στην ΠΕΔ, μεταξύ των παρατάξεων του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα.

Πυρά και βέλη δέχθηκε αφενός η Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά και αφετέρου το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για την διαδικασία που ακολούθησε στην πρώτη συνεδρίαση.

 Πυρά και βέλη εναντίον της κ. Ευταξά εκτόξευσε πρώτος ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υποστηρίζοντας ότι την ημέρα που ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία είχε προσφύγει ο κ. Κωνσταντόπουλος, την ίδια μέρα εκδόθηκε και η απόφαση.

«Υπήρξε ένα unfair- αντιδεοντολογικό για να το πω και ελληνικά- στη διαδικασία από πλευράς Αποκεντρωμένης. Δεν μπορεί το μεσημέρι να ζητάει από το Δήμο να διατυπώσουμε εγγράφως τις απόψεις μας και την ίδια μέρα να έχει εκδώσει ήδη απόφαση», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Άρης Μπαρτζώκας από την πλευρά του συνέδεσε την απόφαση με τις εκλογές στην ΠΕΔ και τους αριθμητικούς συσχετισμούς που δεν έβγαιναν υπέρ της γαλάζιας παράταξης όπως ανέφερε.

Βέλη προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εκτόξευσε ο Νίκος Γκόντας κάνοντας λόγο ακόμη και για αλλοίωση πρακτικών. «Στο πρακτικό δεν αναφέρεται ο τρόπος της κλήρωσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι παιδική χαρά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας συμπληρώνοντας πως αν επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Μετά από όλα αυτά η κλήρωση επαναλήφθηκε με κερδισμένη αυτή την φορά την παράταξη του Νίκου Γκόντα. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία θα εκπροσωπηθεί με έναν επιπλέον αντιπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, τον οποίο χάνει η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα που εκπροσωπείται μόνο με έναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ