Κλάπας και Ιωάννου για Δήμο κι ανάπτυξη

KLAPAS IOANNOYΣε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας Μιλτιάδη Κλάπα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου. Σε αυτή παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού Παναγιώτης Δημολίτσας, Παναγιώτης Καραστάθης και Θανάσης Περδίκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της Πρέβεζας, όπως είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, τα έργα του ΕΣΠΑ, οι οδικές συνδέσεις αλλά και οι προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο.

 

Ειδική και εκτενής αναφορά έγινε στα μεγάλα οδικά έργα όπως και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να προχωρήσει τη μελέτη για την νέα είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη αλλά και το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη τα θέματα του λιμανιού, του λιμενικού ταμείου και των ιαματικών λουτρών. Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας του οικοσυστήματος του Αμβρακικού, η ολοκλήρωση των μελετών και η ένταξη των έργων κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του «καλλικρατικού» Δήμου Πρέβεζας.

Ο κ. Κλάπας αναφέρθηκε στις προτάσεις της παράταξής του για τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο τομείς στους οποίους καταγράφονται τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας και μπορούν να αποτελέσουν τη «βαριά βιομηχανία». Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες στους τομείς αυτούς που θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννου για τη συνεργασία και την ενημέρωση. «Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού υπηρετεί κοινά συμφέροντα. Τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών. Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι η συνεργασία Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας πρέπει να είναι συνεχής. Μόνο έτσι θα δρομολογηθούν λύσεις και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στράτο Ιωάννου για τη συνεργασία που είχαμε σήμερα και από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι αυτή θα έχει συνέχεια, διάρκεια και ουσία», υπογράμμισε ο κ. Κλάπας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τις συναντήσεις και τις επαφές με εκπροσώπους κι άλλων φορέων της Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ