Κι ένας Ηπειρώτης στους πλουσιότερους Αυστραλούς!

stamoulis australia

stamoulis australia

Και αυτή τη χρονιά επτά Έλληνες ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς για το 2015, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο το οικονομικό περιοδικό «BRW» (BRW Rich 200 list).

Ανάμεσα στους επτά Έλληνες κι ένας Ηπειρώτης!

Ένας Ηπειρώτης που χαρακτηρίζεται μάλιστα ως ο στυλοβάτης της ομογένειας.
Πρόκειται για τον Χάρη Σταμούλη που καταλαμβάνει την 95η θέση στη λίστα με περιουσία 541 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι ήταν στην 86η θέση με 540 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Χάρης Σταμούλης είναι επικεφαλής της Stamoulis Property Group, της εταιρείας που ο πατέρας του Σπύρος έθεσε τα θεμέλια και πλέον διαχειρίζεται εκείνος μαζί με την αδερφή του Μελίνα. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της εκτάσεις σε Αυστραλία και Ελλάδα. Ο ομογενής επιχειρηματίας με την οικογένεια του είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας, και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις λίστες με τους πλουσιότερους Αυστραλούς.

Ο Σπύρος Σταμούλης, πατέρας του Χάρη με καταγωγή από την Ηπειρο, έφτασε στην Αυστραλία σε ηλικία 12 ετών, όπου έχτισε μια οικονομική αυτοκρατορία. Επίσης, είναι ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου της Μελβούρνης

Η περιουσία της οικογένειας Σταμούλη ανέρχεται στα 540 εκατομμύρια δολάρια και έχει τις ρίζες της στην εταιρεία αναψυκτικών Gold Metal, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Σταμούλη. Πούλησε την εταιρεία το 2004 και δημιούργησε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων. Ο Χάρης πήρε τον έλεγχο της εταιρείας μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2007.

Πρόσφατα πούλησε το πολυτελές ρετιρέ του στο Royal Domain Tower προς 13.300.000 δολάρια. Ο όμιλος έχει αναπτύξει επίσης το μεγάλο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων «Vogue» έκτασης 30.000 τ.μ. στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης. Στα σχέδιά του είναι ακόμη η ανάπτυξη μεγάλου οικιστικού συγκροτήματος συνολικού προϋπολογισμού 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Σταμούλης εκτός των άλλων διαθέτει τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ, την τηλεόραση Hellas και την εφημερίδα «Τα Νέα» στη Μελβούρνη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ