Κι άλλο παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης με τα ΙΧ

AGRINIO1

AGRINIO1Μία ακόμη σημαντική παράμετρος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαρθρωθεί το Νοέμβριο από την ελληνική αστυνομία και δραστηριοποιούνταν στην κλοπή αυτοκινήτων, την παραποίηση στοιχείων και την πώλησή τους, αποκαλύπτεται τρεις μήνες μετά.

Μία παράμετρος που αποδεικνύει κι άλλον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης ομάδας, και συνάμα δείχνει πως όσο η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει, συνεχίζει και να βρίσκει….

Η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί το Νοέμβριο και τότε είχε εντοπιστεί στο Αγρίνιο μάντρα με δεκάδες οχήματα που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές….

 

Από το τμήμα της Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 36, 49 και 44 ετών αντίστοιχα, δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση τους μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες αφαίρεσαν τη μεταλλική επιφάνεια του αριθμού πλαισίου τρακαρισμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και την «εντοίχισαν» σε όχημα ίδιου τύπου, πετυχαίνοντας τη «νομιμοποίησή» του.

Στη συνέχεια, πούλησαν το παραποιημένο αυτοκίνητο ενώ προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για τη δράση τους, πραγματοποίησαν μεταβολή του αριθμού κυκλοφορίας, κατά τη μεταβίβαση του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας

Το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ