Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών

antidro

antidro

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και στην ώρα, που θα διεξάγονταν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αν δεν απείχαν οι συμβολαιογράφοι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητοποίηση της Κίνησης Πολιτών «Αντι… Δρω».

Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι η αφαίρεση της στέγης από τις οικογένειες που δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά με υπαιτιότητα του ίδιου του κράτους, προσβάλει τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δικαιώματος του καθενός για αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι δράσεις αλλά και οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν, γι’ αυτό καλούνται όλοι ανεξαρτήτως «κόμματος ή χρώματος», να βοηθήσουν (η παρουσία τους και μόνο μπορεί να είναι αρκετή) ώστε, με μαζική συμμετοχή, ν’ ακυρωθούν τα μέτρα που καθιστούν αδύνατη την αξιοπρεπή διαβίωση.

Με αφορμή την κινητοποίηση αυτή, συγκεντρώθηκαν συσκευασμένα τρόφιμα για όσους τα έχουν ανάγκη, τα οποία παραδόθηκαν για την ενίσχυση του έργου της Ι.Μονής Ντουραχάνης αλλά και των συσσιτίων της ενορίας Περιβλέπτου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ