Κινδύνευσαν ζωές στον καταυλισμό από την κατάρρευση των πρόχειρων κατασκευών!

armo katar1

armo katar1

ΦΩΤΟ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στον καταυλισμό του Κατσικά κι από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όταν η οροφή και οι πυλώνες που είχε κατασκευάσει η Ύπατη Αρμοστεία πάνω από τις νέες σκηνές κατέρρευσαν…

Μια δυνατή ριπή αέρα ήταν αρκετή για να ισοπεδωθούν τα πάντα και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Η τέντα, τα συρμάτινα σκοινιά που την κρατούσαν με γάντζους στο έδαφος και οι τσιμεντένιες κολώνες κατέληξαν πάνω στις σκηνές. Οι περισσότερες καλύφθηκαν και έντρομοι μικροί και μεγάλοι προσπαθούσαν να απελευθερωθούν και παράλληλα να σβήσουν αρκετές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν.

armo kata2

Οι ζημιές στη συγκεκριμένη κατασκευή ήταν ορατές εδώ και ημέρες. Αρκετά σημεία είχαν σκιστεί και σε άλλα τα πανιά κρέμονταν πάνω στις σκηνές.

Μέχρι που συνέβη αυτό που πολλοί είχαν προβλέψει.

Η πλήρης κατάρρευση δηλαδή…

Αν κάτι ανάλογο είχε συμβεί νύχτα κι όχι μέσα στο μεσημέρι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και μάλλον θα υπήρχαν θύματα. Σημειώνεται ότι σε κάθε σκηνή ανάβει και μια φωτιά τις περισσότερες ώρες του εικοσιτετραώρου. Και όταν επήλθε η κατάρρευση οι άνθρωποι πρώτα έτρεχαν να σβήσουν τις φωτιές και στη συνέχεια να ξετυλίξουν τα παιδιά τους που είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε πανιά και τσιμέντα.

armo kata3

Οι συνθήκες στον καταυλισμό, όσο ο καιρός αγριεύει, γίνονται όλο και πιο τραγικές. Η ανάγκη για μετακίνηση των προσφύγων σε χώρους στεγασμένους, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό είναι επιβεβλημένη.

Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και όσα έχουν ανακοινωθεί δυστυχώς δεν τηρήθηκαν.

armo kata4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ