Κινδυνεύουν σπίτια στο Ελληνικό Ιωαννίνων…. Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την κακοκαιρία

ELLHNIKO1

ELLHNIKO1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βαθιά λαβωμένο άφησε τον οικισμό του Ελληνικού η τελευταία θεομηνία που έπληξε με ένταση και την περιοχή των Τζουμέρκων.

Ένα σπίτι κινδυνεύει, καθώς βρίσκεται στον αέρα μετά την κατάρρευση της τοιχοποιίας αντιστήριξης. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η καταιγίδα.

ELLHNIKO2

Όλη η τοιχοποιία αντιστήριξης υποχώρησε κάτω από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κίνδυνος για το σπίτι που κατοικείται είναι άμεσος. Άλλωστε ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα και μία πιθανή επανάληψη ανάλογων καιρικών φαινομένων θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα.

ELLHNIKO3Μέσα στον οικισμό καταγράφονται κι άλλες, μεγάλες, ζημιές. Σε κάποια σημεία οι δρόμοι διαλύθηκαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους.

Η περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων, κατεξοχήν ορεινή, μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο Αμπελοχώρι, όπου ο δρόμος έχει καταστραφεί από κατολισθήσεις. Ήδη στο σημείο εργάζονται μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να υπάρξει μία προσωρινή τουλάχιστον λύση.

Στους Καλαρύτες μία λωρίδα του επαρχιακού δρόμου διαλύθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου που παρέσυρε τα πάντα.

ELLHNIKO4Άλλος χείμαρρος στους Ραφταναίους, μετέφερε τόνους λάσπης, τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου.

Μόνιμο τείνει πλέον να γίνει το πρόβλημα των κατολισθήσεων στο Τσίμοβο. Την Πέμπτη δεν έγινε το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ και η κίνηση πραγματοποιείται με δυσκολία.

«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι πόροι που διαθέτει ο δήμος είναι ελάχιστοι για να αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Νίκος Βαίτσης.

ELLHNIKO5Ορεινή περιοχή τα Βόρεια Τζουμέρκα με δεκάδες προβλήματα. Ένα τόσο έντονο χτύπημα από την κακοκαιρία άφησε μεγάλες πληγές. Πληγές που δεν είναι εύκολο να επουλωθούν.

Η πολιτεία επιβάλλεται να συνδράμει άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ELLHNIKO6

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ