Κινδυνεύουν σπίτια από τις κατολισθήσεις

SKEPASTO

SKEPASTOΤεράστια είναι τα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους οι καταιγίδες που έχουν πλήξει με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή. Το οδικό δίκτυο είναι στην κυριολεξία υπό κατάρρευση εξ αιτίας των συνεχών καταπτώσεων και κατολισθήσεων που σημειώνονται.

Τραγική είναι η κατάσταση στην Πρέβεζα καθώς πέραν όλων των άλλων κινδυνεύουν άμεσα σπίτια στο Σκεπαστό, την Κρυοπηγή και το Άνω Κοτσανόπουλο.

Τρία σπίτια κρίνονται ακατοίκητα σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης πρότεινε να παραχωρηθεί το κοινοτικό γραφείο ή το σχολείο της Κρυοπηγής για προσωρινή φιλοξενία της οικογένειας, της οποίας το σπίτι κρίθηκε ακατάλληλο για στέγαση. Σοβαρές ζημιές, λόγω καθιζήσεων, καταγράφονται και στα χωριά Σκιαδά, Βρυσούλα και Ρεματιά. Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στον Μύτικα, όπου εκφράζονται φόβοι πως η καθίζηση θα συνεχιστεί προς τις κατοικίες, ενώ και στην εθνική οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στο ύψος του Μιχαλιτσίου, υπάρχει επικίνδυνη καθίζηση του οδοστρώματος, η οποία “εγκυμονεί” κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ