Κενά στα σχολεία, εκπαιδευτικοί στα γραφεία… Αποσπάσεις σε κόμματα και Μητροπόλεις!

adeio grafeio

adeio grafeioΔεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην Ήπειρο, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένουν ακόμη δασκάλους και καθηγητές προκειμένου να συμπληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν ακόμη κενά, ώρες δηλαδή που χάνονται, με άγνωστο το χρόνο κάλυψής τους!

Κι ενώ η κατάσταση με την οποία θα ήταν αντιμέτωπα τα σχολεία ήταν γνωστή από τον Ιούνιο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ακόμη και λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, προχώρησε σε δεκάδες αποσπάσεις.

Έτσι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σε σχολεία βρέθηκαν σε γραφεία δημόσιων υπηρεσιών, σε γραφεία κομμάτων, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους αλλά και στις Μητροπόλεις!!!

Χαρακτηριστικές είναι τρεις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, δύο στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και μία στη Μητρόπολη Άρτας, οι οποίες έγιναν λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!!

Προφανώς η ανάγκη των Μητροπόλεων είναι μεγαλύτερη από εκείνη που έχουν οι μαθητές!

Όμως δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις.

Στο προσκήνιο επανέρχεται, απόσπαση εκπαιδευτικού στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Γιάννινα και μάλιστα με επιστολή μελών και φίλων του κόμματος προς τον πρόεδρό τους.

Απευθύνονται λοιπόν στον κ. Καμμένο και ζητούν την επιστροφή της αποσπασμένης εκπαιδευτικού από τα γραφεία στον φυσικό της χώρο, την εκπαίδευση, κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν «δεν μπορεί σε μια εποχή που τα κενά στα σχολεία είναι πολλά και τα παιδιά μας μένουν από δασκάλους και καθηγητές να υπάρχουν καθηγητές που απασχολούνται σε πολιτικά γραφεία. Αυτή είναι και η άποψη της ΟΛΜΕ αλλά και του Προέδρου των ΑΝΕΛ όπως αυτή ειπώθηκε προεκλογικά».

Μέχρι σήμερα έχουν αποσπαστεί εκτός σχολείων 2095 εκπαιδευτικοί, πεντακόσιοι περίπου περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά.

Η απουσία τους από την ενεργή συμμετοχή στις εκπαιδευτικές μονάδες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη «μαύρη τρύπα» που έχει ανοίξει στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτέλεσμα των μηδενικών μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.
Να θυμίσουμε ότι οι αποσπάσεις αυτές γίνονται με απόφαση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας χωρίς μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια κριτήρια – χωρίς απόφαση των υπηρεσιακών συμβουλίων ΚΥΣΠΕ –ΚΥΣΔΕ, και χωρίς κανενός είδους μοριοδότηση.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ