ΚΕΘΕΑ: Την Τετάρτη η έκθεση για τα ναρκωτικά

ketea

ketea

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων παρουσιάζει την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών για το 2015, σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ, τα φετινά στοιχεία έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν με ειδικά αφιερωμένο κεφάλαιό της στην προετοιμασία για την Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το θέμα, η οποία θα συγκληθεί στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, με στόχο να καθορίσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της διεθνούς πολιτικής για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Στην έκθεση, την οποία το ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα:

-Νέες τάσεις στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στον κόσμο

-Νέες ανερχόμενες απειλές για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία

-Αλλαγές στη νομοθεσία για τον έλεγχο των ναρκωτικών ουσιών

-Επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στη διακίνηση και τη χρήση ουσιών

-Κατευθύνσεις και προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι Γ. Μπαρδάνης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Β. Γκιτάκος, διευθυντής του Κέντρου , ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ν. Κωνσταντάρας, μέλος του Δ.Σ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ