Καχριμάνης: Δεν είναι καιρός για συναυλίες…

mendoni kaxrimanis

Προτεραιότητα τα έργα και όχι τις… συναυλίες έχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Κι αυτό διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και στην ΕΝΠΕ όταν συζητήθηκε το θέμα για την χρηματοδότηση συναυλιών ανά την Ελλάδα από το Υπουργείο Πολιτισμού!

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση έργων στον τομέα του πολιτισμού.

Οι συνάδελφοί του ανά την Ελλάδα θεώρησαν ότι οι Περιφέρειες μπορούν να διοργανώσουν και συναυλίες και έτσι η ΕΝΑΕ έκανε δεκτή την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την κατανομή 1,3 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να ενισχυθούν οι καλλιτέχνες από την ελεύθερη αγορά.

Το ποσό αυτό κατανέμεται σε όλες τις Περιφέρειες πλην Ηπείρου.

«Θεωρούμε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για συναυλίες λόγω της πανδημίας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν δεν ευνοούν την άρτια οργάνωση και την συμμετοχή του κόσμου. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την φάση έχουμε ανάγκη από έργα και από πιστώσεις που θα πιάσουν τόπο και στον τομέα του πολιτισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στο Epiruspost από το οποίο ρωτήθηκε σχετικά.

Διευκρίνισε δε ότι μέσω του συγκεκριμένου κονδυλίου δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν διοργανώσεις όπως τα τοπικά πανηγύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ