Καφές, ποτό, τυρόπιτα, οι βασιλιάδες στην επιχειρηματικότητα

KAFE TRAPEZAKI

KAFE TRAPEZAKIΠαρά τις ημερίδες και τις εκκλήσεις για στροφή σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες επιχειρήσεις, οι Έλληνες επιλέγουν σταθερά τη γνωστή λύση σε ό,τι αφορά την ίδρυση επιχειρήσεων.

Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ είναι πάνω από το 10% των νέων επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα το 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Κατά το τρέχον έτος έχουν ιδρυθεί 7.323 νέα νομικά πρόσωπα. Εξ αυτών, τα 445 (6,08%) ανήκουν στην κατηγορία των εστιατορίων και των κινητών μονάδων εστίασης, και τα 327 (4,47%), στην κατηγορία της παροχής ποτών.

 

Το 40% των νέων εταιρειών ανήκει σε 20 κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, εκ των οποίων όμως ούτε ένας δεν αφορά τη βιομηχανική παραγωγή ή την καινοτομία. Αντίθετα, πολλές υπάγονται στο ευρύτερο χώρο του τουρισμού ή του λιανεμπορίου.

122 επιχειρήσεις ανήκουν στην κατηγορία της τεχνολογίας (προγραμματισμός ηλεκτρονικών συστημάτων (1,67%), ενώ 102 δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυπήγησης και της επισκευής πλοίων (1,39%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ