«Κατεβάζει ρολά» η Καρδιοχειρουργική… Ματαιώνονται επεμβάσεις λόγω έλλειψης υλικών!

kardioxeirourgiki

kardioxeirourgikiΕκτός λειτουργίας τέθηκε ουσιαστικά η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το πλήγμα για την περιοχή είναι τεράστιο, καθώς στο εξής και για άγνωστο χρονικό διάστημα, είναι αδύνατο να εκτελεστούν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Αιτία που οδηγείται σε τέτοιο σημείο, μία από τις πιο νευραλγικές κλινικές του Νοσοκομείου είναι η έλλειψη οξυγονωτών. Πρόκειται για μηχανήματα που υποστηρίζουν την εξωσωματική λειτουργία κατά τη διάρκεια της καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Η απουσία του καθιστά αδύνατη την επέμβαση, πράγμα που συμβαίνει ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ματαιώνονται όλα τα τακτικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος της συγκεκριμένης συσκευής ανέρχεται στα τριακόσια ευρώ. Λόγω όμως των οφειλών που έχει το Νοσοκομείο στην εταιρία που κάνει τις προμήθειες, εκείνη παύει να δίνει τα σχετικά υλικά!!

Στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δύο οξυγονωτές, οι οποίοι κρατούνται για επείγοντα περιστατικά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την καταβολή των οφειλών προς την προμηθεύτρια εταιρία, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα, να γίνει η προμήθεια των υλικών και να διασφαλιστεί η λειτουργία της Κλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ