Κατατέθηκαν ονόματα όσων διαθέτουν πλαστά πτυχία!

PIN SXOLEIO14

PIN SXOLEIO14Τα ονόματα όσων διέθεταν τίτλους σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ της Ηπείρου και ακυρώθηκαν ως παράνομοι, κατέθεσε στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ορισμένοι χρησιμοποίησαν τους τίτλους αυτούς, ώστε να προσληφθούν στο Δημόσιο στο οποίο, δυστυχώς, παραμένουν ως εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών τους έχουν ακυρωθεί από το 2011.

Αξιοσημείωτο είναι –και τονίζεται ιδιαίτερα στο έγγραφο- ότι από τους 2000 περίπου παράνομους τίτλους σπουδών που εξέδωσαν ιδιωτικά ΤΕΕ ακυρώθηκαν μόνο οι 47, πιθανότατα επειδή η επιτροπή ελέγχου τους ορίστηκε από έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε αργία.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ζητά να συγκροτηθεί «νέα επιτροπή για να επανεξετάσει τους παράνομους αυτούς τίτλους σπουδών ώστε να ξεκαθαριστεί επιτέλους η δυσώδης αυτή υπόθεση».

Παράλληλα, η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζήτησε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να καταθέσει όλα τα σχετικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ