Καταρρέει η στέγη στο Άσυλο Ανιάτων… Κατέρρευσαν και τα μεγάλα λόγια για αποκατάσταση

asilo st2

asilo st2ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η παραχώρηση του Ασύλου Ανιάτων στο Δήμο Ιωαννιτών, μένει τελικά, απόφαση άνευ περιεχομένου. Κι αυτό γιατί, το Υπουργείο, επικαλούμενο την οικονομική κατάσταση, αρνείται την χρηματοδότηση με το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να καταστεί λειτουργικό.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων, οι οποίες μένουν κλειστές επί σειρά ετών, συνεχώς αυξάνουν.

Μετά τα μπουρίνια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ένα τμήμα της στέγης στα κτίρια που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του συγκροτήματος έχει μισοκαταρρεύσει και όπως σημειώνουν οι περίοικοι είναι θέμα χρόνου η ζημιά αυτή να επεκταθεί.

asilo st1

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη ενος κτιρίου που έχει λεηλατηθεί και είναι αφημένο στην τύχη του.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωνε πανηγυρικά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας μέσω της οποίας εξασφαλίζονταν 150 χιλιάδες ευρώ για εργασίες προκαταρκτικού χαρακτήρα στο άσυλο ανιάτων.

Ο Δήμαρχος, τότε, εξέφραζε την ικανοποίηση του γιατί, «με αυτά τα πρώτα χρήματα, μπορούν να ξεκινήσουν επιτέλους προκαταρκτικές εργασίες για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου από τις φθορές και τους βανδαλισμούς που υπέστη τόσα χρόνια».

asilo st3

Οκτώ μήνες μετά η προγραμματική σύμβαση έμεινε κενό γράμμα. Μάλιστα πρόσφατα, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ο δήμος ενημερώθηκε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει ούτε ένα ευρώ από τις 150 χιλιάδες της προγραμματικής καθώς οι οικονομικές δυνατότητες του υπουργείου δεν το επιτρέπουν.

Πρόωροι λοιπόν οι πανηγυρισμοί, οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες κατέρρευσαν, αλλά το χειρότερο είναι ότι καταρρέει το Άσυλο Ανιάτων, ένα κτίριο στην καρδιά της πόλης, που θα μπορούσε να καλύψει τεράστιες ανάγκες.

asilo st4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ