Καταργείται η Αρχιτεκτονική, στην Κοζάνη αντί τα Γιάννινα η Πολυτεχνική Σχολή…..

PANEP IOANN

PANEP IOANNΈνα ακόμη χαστούκι στην Ήπειρο έρχεται με τα Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύθηκαν και συνοδεύουν το Σχέδιο Αθηνά. Με Προεδρικό Διάταγμα λοιπόν μπαίνει οριστικά τέλος στο όνειρο των Ηπειρωτών για την ίδρυση Πολυτεχνείου.

 

Η ταφόπλακα στο όραμα αυτό έρχεται με το Προεδρικό Διάταγμα που καταργεί το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Τώρα πια δεν υπάρχει καθόλου. Καταργείται οριστικά όπως καταργείται και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογιών και τα τμήματά της εντάσσονται: 1) Στο Τμήμα Βιολόγων Εφαρμογών και Τεχνολογιών στην υπό ίδρυση νέα Σχολή Επιστημών Υγείας και 2) Στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σύμφωνα πάντα με τα διατάγματα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές: 1) Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, στην οποία εντάσσεται το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, 2) Επιστημών Υγείας, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα Ιατρικής και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και 3) Καλών Τεχνών, στην οποία εντάσσεται το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.

 

Η τελική μορφή λοιπόν του Σχεδίου Αθηνά, όπως αποκαλύπτεται με τα προεδρικά διατάγματα είναι η χειρότερη για τους Ηπειρώτες και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ γίνονται τεράστιες και δυσβάσταχτες οι ευθύνες για τους Ηπειρώτες βουλευτές από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενδίδοντας σε πολύ έντονες και σφοδρές πιέσεις που ασκήθηκαν προχωρά στην ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην Κοζάνη.

Μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Ήπειρος, θα αντιδράσει άραγε κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ