Καταπέλτης το ΣΔΟΕ για τα καύσιμα του Δήμου

DS ARTAS

DS ARTASΚαταπέλτη αποτελεί το πρώτο πόρισμα του ΣΔΟΕ για την προμήθεια ορυκτελαίων στο Δήμο Άρτας ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερο για την προμήθεια καυσίμων. Η έρευνα αφορούσε την τριετία 2008-2010 αλλά ερευνήθηκε και το 2011 καθώς ακολουθήθηκε πανομοιότυπος τρόπος στις προμήθειες.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ περιέχονται σημαντικά στοιχεία για το κόλπο που είχε στηθεί με την προμήθεια καυσίμων και ορυκτελαίων, για τα υπηρεσιακά οχήματα. Όπως προκύπτει το 2008 η συσκευασία ορυκτελαίου ήταν 143,94 ευρώ, το 2009 ήταν 259,72 ευρώ, το 2010 ήταν 382,70 και 389,14 ευρώ και το 2011 ήταν 395,57 ευρώ η συσκευασία. Στο έγγραφο του ΣΔΟΕ αναφέρεται πως οι ελεγκτές έψαξαν τις τιμές και διαπίστωσαν πως η λιανική τιμή πώλησης των συγκεκριμένων ορυκτελαίων ήταν 67 ευρώ η κάθε συσκευασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

 

Η υπόθεση χωρίζεται σε δύο περιόδους. Αυτή της θητείας Οικονομίδη, και αυτή της θητείας Παπαλέξη, που ενώ ήταν γνωστή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ ακολουθήθηκε μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο ίδιος τρόπος προμήθειας.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο πρόστιμο, που έφτασε στο Δήμο Αρταίων, σχετίζεται με την εικονικότητα των τιμολογίων (έχουν καταγραφεί δεκάδες τιμολόγια), που αφορούν στην προμήθεια ορυκτελαίων και το σύνολο των χρημάτων που πρέπει να πληρωθεί απ’ τους δημότες, είναι 24.000 ευρώ. Αναμένεται να φτάσει και το πόρισμα για την εικονικότητα των τιμολογίων που αφορούν στην προμήθεια των καυσίμων.

Στο εν λόγω πόρισμα, τέλος, αναφέρεται ότι όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θ’ αποφασίσει για τα περαιτέρω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ