Καταδικάστηκε πρώην συνεργάτιδα του Π. Βασιλάκη

KALPES 11 13Μετά από περίπου δύο χρόνια εκδικάστηκε στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας , η μήνυση που είχε υποβάλλει αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο πρώην Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, κατά πρώην συνεργάτιδας του τότε υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Περικλή Βασιλάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση που σήμερα εκδικάστηκε, αφορούσε την διακίνηση στα σπίτια και τα καταστήματα της Πρέβεζας , δύο μέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, έντυπου υλικού το οποίο παρουσίαζε τον Βασίλη Ιωάννου υποψήφιο τότε και μετέπειτα εκλεγμένο Βουλευτή Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ, να καταθέτει δήθεν ψευδές ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και να αποκρύπτει «εσκεμμένα» το πραγματικό κόστος κατασκευής του σπιτιού του .

 

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ,συνεργάτες του κ. Ιωάννου που είχαν βγει στην πόλη προκειμένου να «μαζέψουν» τα έντυπα και να ανακαλύψουν τους δράστες ,κατάφεραν να δουν ότι ένα από τα άτομα , που τη νύχτα της Παρασκευής 4Μαίου 2012 , διένεμαν το συγκεκριμένο υλικό ήταν μια κυρία η οποία ήταν συνεργάτης στο εκλογικό κέντρο του κ. Βασιλάκη , κάτι το οποίο αποδέχτηκε το δικαστήριο ,μετά από μια ακροαματική διαδικασία που κράτησε περίπου 3 ώρες.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ,ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση και της επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών.

Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωάννου επιφυλάχτηκε του δικαιώματος να καταθέσει αγωγή για ηθική βλάβη και να αιτείται χρηματικής αποζημίωσης την οποία και θα δωρίσει για κοινωνικούς σκοπούς .

Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρά τη συγκυρία και τη σοβαρότητα της υπόθεσης η δίκη διεξήχθη σε πολύ ήρεμο κλίμα, χωρίς έντονους διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις.
Μάλιστα έγιναν προσπάθειες από το δικαστήριο να υπάρξει συμβιβασμός , αφού ο κ. Ιωάννου το μόνο που ζητούσε ήταν να παραδεχθεί το η κατηγορούμενη το λάθος και να ζητήσει από την οικογένειά του συγνώμη.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα.

Εκτός του πρώην Νομάρχη και Βουλευτή κ. Ιωάννου , ο οποίος ήταν και ο μηνυτής , παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης ο κ. Περικλής Βασιλάκης , ενώ η συνήγορος υπεράσπισης προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητα της κατηγορουμένης διάβασε και την ένορκη βεβαίωση ( που είχε δώσει κατά το στάδιο της προανάκρισης ) , ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ(ο οποίος σήμερα υπηρετεί στον ΟΟΣΑ μετά από απόφαση του κ. Σαμαρά ) κ. Βαγγέλης Παπαχρήστου , ο οποίος σύμφωνα με όσα διαβάστηκαν, δήλωνε απόλυτα πεπεισμένος ότι η κατηγορία σε βάρος της συνεργάτιδας του κ. Βασιλάκη ήταν άδικη και δεν στοιχειοθετείται.

Δικαιωμένος ο Βασίλης Ιωάννου

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Βασίλης Ιωάννου, με δηλώσεις που έκανε, εκφράζει την ικανοποίησή του από την έκβαση της υπόθεσης. Κάνει λόγο κυρίως στην ηθική, πολιτική και κοινωνική δικαίωση για τον ίδιο. Αναλυτικά αναφέρει:

« Όπως είχα προαναγγείλει το βράδυ των Βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, σε όσους επιχείρησαν , 2 ημέρες πριν τις εκλογές , να με πλήξουν πολιτικά και ηθικά , συκοφαντώντας εμένα και την οικογένειά μου, θα κατέφευγα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά .

Αυτό και έκανα αμέσως μετά τις εκλογές, ασκώντας ποινική δίωξη προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά , όσοι θεώρησαν ότι λασπολογώντας και χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρες για την Πρέβεζα μεθόδους, θα κατάφερναν να κάμψουν την πολιτική βούληση των πολιτών του νομού.
Σήμερα και μετά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε ένοχη και επέβαλε αυστηρή ποινή στην πρώην συνεργάτη του κ. Περικλή Βασιλάκη, αισθάνομαι ηθικά , πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμένος.

Τα συμπεράσματα για πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης , αφήνω στην κρίση των πολιτών του νομού , ελπίζοντας παράλληλα η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου , να αποτελέσει ηχηρό μήνυμα και προειδοποίηση προς όσους πιθανά με δόλο διαδίδουν σε βάρος μου ανυπόστατες φήμες , επιχειρώντας να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Τους προειδοποιώ ότι θα τύχουν από μεριάς μου της ίδιας αυστηρής αντιμετώπισης , γιατί πρέπει επιτέλους κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι επειδή στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι , δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώνει εμένα και την οικογένειά μου .»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ