Καταδικάζουν οριστικά το έργο του Σκευοφυλακίου

TASOYLAS PDE

TASOYLAS PDEΜε οριστική καταδίκη ισούται η απόφαση του Γιαννιώτη Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, να περάσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο του Σκευοφυλακίου, μετά την απένταξή του από το ΕΣΠΑ.

Σε μία χώρα όπου βιώνει την πιο βαθιά οικονομική κρίση, η ένταξη έργου στο ΠΔΕ ισούται με θάνατο του ίδιου του έργου. Άλλωστε έργα που εντάχθηκαν σε εποχές όπου…λεφτά υπήρχαν, έχουν μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων αλλά και το σαφώς μικρότερο σε προϋπολογισμό δεύτερο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Ανάλογη τύχη επιφυλάσσει τώρα το Υπουργείο και για το Σκευοφυλάκιο, την τελευταία μεγάλη παρέμβαση για να ολοκληρωθεί το πλέγμα έργων στο Νησί.

Κι όλα αυτά, όταν το ίδιο το Υπουργείο στο έγγραφο που έχει αποστείλει στην 8η Εφορία, προ λίγων ημερών, σημειώνει ότι οι πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι εντελώς ανεπαρκείς.

«Οι πόροι του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ είναι εντελώς ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών και μία πιθανή αύξησή τους για το σκοπό αυτό, θα σημάνει την ισόποση μείωση κονδυλίων του τακτικού προυπολογισμού του κράτους, μέσω του οποίου καλύπτονται βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως μισθοί, συντάξεις, κοινωνική πολιτική κτλ», αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Προκαλεί λοιπόν εύλογα ερωτήματα, πως μερικές μέρες μετά το συγκεκριμένο έγγραφο, ο Υπουργός ανακαλύπτει ότι…λεφτά υπάρχουν και επιλέγει τον αβέβαιο δρόμο του ΠΔΕ για ένα έργο της περιοχής του, αντί της σίγουρης και ασφαλούς λύσης της ένταξής του ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ