Καταδίκη της βεβήλωσης στην Εβραϊκή Συναγωγή

sinagogi kastro

sinagogi kastro

Θλίψη και αποτροπιασμό για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών, καταδικάζοντας την σε όλους τους τόνους.

Σημειώνεται ότι άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες, έφτιαξαν στους τοίχους της Συναγωγής, που βρίσκεται στο Κάστρο, αγκυλωτούς σταυρούς.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τονίζει τα έξης:

«Οι εικόνες των αγκυλωτών σταυρών που κάποιος, κάποιοι, «ζωγράφισαν» στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και παρακείμενων σπιτιών, προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε υγιή νου, σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Οι εικόνες του συμβόλου του ναζισμού, προκαλούν θλίψη σε μια πόλη που κουβαλάει ακόμη το φορτίο της μνήμης από τις θηριωδίες των Ναζί. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των Ναζί.

Η εικόνα της σβάστικας δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού.

Δυστυχώς ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, εξακολουθούν να σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριο τους και στις μέρες μας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία παθητικότητα ή αδράνεια!

Στη μνήμη των νεκρών του παρελθόντος και στις γενιές που δημιουργούν το μέλλον, δικό μας χρέος είναι όχι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να υψώνουμε σθεναρή αντίσταση στις φασιστικές νοοτροπίες και τους εκφραστές τους».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ