Καταγγελία για λυκειάρχη.. Τρομοκρατεί μαθητές και γονείς

PINAKAS KIMOLIES

PINAKAS KIMOLIESΛυκειάρχης στην Άρτα τρομοκρατεί μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ότι όσων οι γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσημότητα.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο βουλευτής Επικράτειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι σαφές και από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια, ότι δεν είμαι οπαδός των καταλήψεων από τα παιδιά, ανεξάρτητα με τα αιτήματα τους, διεκδικώντας καλύτερη Παιδεία σε όλα τα επίπεδα (σχολικές υποδομές, επάρκεια αριθμού καθηγητών κτλ) και πόσω μάλλον όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, όπου οι λογικές των μνημονίων έχουν τσακίσει και τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Πλην όμως, το θεωρώ απαράδεκτο Διευθυντής Λυκείου να απειλεί τους μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ότι όποιοι από τους γονείς τους είναι υπάλληλοι Δημοσίου, θα τους «μαρτυρήσει» για να τεθούν σε… διαθεσιμότητα!!!

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα σήμερα με τον Συντονιστή Άρτας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρο Τριανταφύλλου, ο οποίος πήγε προσωπικά στο 3ο Λύκειο της πόλης του, για να διερευνήσει από κοντά αυτήν την απίστευτη καταγγελία που μας έγινε και την οποία – δυστυχώς – μας επιβεβαίωσε, είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ερωτώντας και δηλώνοντας τα εξής:

– Με ποιο δικαίωμα Λυκειάρχης τρομοκρατεί τα παιδιά, ότι κάποιοι από τους γονείς τους – εργαζόμενοι στο Δημόσιο – θα χάσουν τη δουλειά τους, αν δεν λήξουν τις κινητοποιήσεις τους;

– Με ποιο δικαίωμα ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης, όπως μας καταγγέλλεται, χρησιμοποιεί ως όπλο εκφοβισμού το ιερό δικαίωμα της εργασίας;

– Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης κάνει χρήση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, την οποία δεν γνωρίζουμε;
– Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης έχει αλλάξει θεσμική ιδιότητα κι έχει μετατραπεί σε Εισαγγελικό Λειτουργό;

Ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας να διατάξει άμεσα Ε.Δ.Ε. για την περίπτωση του συγκεκριμένου Λυκειάρχη, να ζητήσει μαρτυρίες αυτήκοων μαθητών και να θέσει ΑΥΤΟΝ σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης που ζητώ.

Επαναλαμβάνω, ότι δεν συμφωνώ με το έσχατο μέσο των καταλήψεων, αλλά αρνούμαι να τίθεται τρομοκρατικό δίλημμα στα παιδιά σε σχέση με τη δουλειά των γονέων τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ