Καρτέρι- Πάργα: Στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα…. Ένας δρόμος πολλά οφέλη

KARTERI PARGA

KARTERI PARGAΣτην κυκλοφορία δόθηκε το πρώτο τμήμα ενός οδικού άξονα που αλλάζει τα δεδομένα στην Ήπειρο. Πρόκειται για το δρόμο από το Καρτέρι μέχρι την Πάργα, ένας δρόμος που δεν βελτιώνει απλά τις υποδομές της περιοχής, αλλά αλλάζει την εικόνα στο παραλιακό τόξο της Ηπείρου και εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του τουρισμού.

Το τμήμα που παραδόθηκε στην κυκλοφορία είναι μήκους οκτώ χιλιομέτρων και αποτελεί έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις.

Στα υπόλοιπα επτά χιλιόμετρα οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και η μοναδική ουσιαστική καθυστέρηση εντοπίζεται σε ένα τμήμα εκατό περίπου μέτρων εξαιτίας, της ανεύρεσης νερόμυλου και της αναμενόμενης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έγκρισης της συμπληρωματικής σύμβασης για τις απαιτούμενες εργασίες προστασίας του.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής:

«Σήμερα δίνουμε στην κυκλοφορία τα οκτώ χιλιόμετρα και κάτι και μένουν τα υπόλοιπα επτά τα οποία σχεδόν είναι τελειωμένα. Απλώς κάποιες υπηρεσίες έχουν φέρει τα πράγματα πίσω. Το τμήμα από τον κόμβο Καταβόθρας Μαργαριτίου μέχρι και το Καλοδίκι, έπρεπε να είχε παραδοθεί στις 15 Ιουλίου. Οι εργασίες είναι απειροελάχιστες, δυστυχώς όμως η αναβλητικότητα των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υπουργείων και των συναρμόδιων Υπηρεσιών, καθυστερεί τις εντολές για τις εργασίες που χρειάζονται. Αυτό δεν συνάδει με το πνεύμα της εποχής, που θέλει να είμαστε έτοιμοι και γρήγοροι. Αυτή τη στιγμή η συμπληρωματική σύμβαση για τον παραδοσιακό μύλο, που χαρακτηρίστηκε μνημείο, είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μέχρι να γίνουν όλες οι διαδικασίες, κινδυνεύει να βγει εκτός το χρονοδιάγραμμα του έργου. Αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια η εντολή από το Κεντρικό Υπουργείο για να τελειώσουν όλα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο του έργου, την επίβλεψη της ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ, τη Διαχειριστική Αρχή, τους κατοίκους και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας και Πρεβέζης που είχαν εμπλακεί στις διαδικασίες του έργου. Από την πλευρά μας έχουμε έτοιμη τη μελέτη συνέχισης του έργου μέχρι το Μεσοπόταμο και επειδή του Ελληνικό κράτος χάνει χρήματα από το ΕΣΠΑ, είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να ζητήσουμε την ένταξή του έργου».

Σε δηλώσεις τους οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας δήλωσαν τα εξής:

ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ: Άλλο ένα έργο, ολοκληρώνεται, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να προέκυψαν. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα, όπου μας ζητήθηκε από την Εταιρία η συνδρομή μας για διάφορα προβλήματα που είχαν προκύψει ήμασταν δίπλα τους και δώσαμε λύσεις. Θέλω όμως και εγώ να τους ευχαριστήσω, γιατί και αυτοί πέρα και έξω από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το έργο βοήθησαν την περιοχή, είτε με προσωπικό, είτε με παράλληλα έργα, τα οποία ποτέ δεν αρνήθηκαν να μας τα κάνουν.

ΣΤΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ: Είναι ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς συνδέει την Εγνατία, με ένα δρόμο πολύ καλών προδιαγραφών, με το Νομό μας. Είναι έτοιμες οι μελέτες από τον κόμβο της Πάργας μέχρι τον Αχέροντα Μεσοπόταμου και ευελπιστούμε να δοθούν τα χρήματα από το Υπουργείο για να ξεκινήσει και αυτό το έργο. Έτσι θα συνδεθεί με την Εγνατία όλο το παραθαλάσσιο κομμάτι του Νομού μας. Το πρώτο βήμα έγινε και μένει το επόμενο. Θέλω να τονίσω ότι στο τμήμα μέχρι το Μεσοπόταμο, προβλέπεται και ο κόμβος της Λούτσας, που είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η μελέτη είναι έτοιμη για να πάει «πακέτο» να δημοπρατηθεί. Περιμένουμε από το Υπουργείο μέσω του ΕΣΠΑ να δώσει τα χρήματα για να προχωρήσει κι αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ