Κανονικά τα ολοήμερα σχολεία, διαβεβαιώνει το υπουργείο

MATHTES 2 2 14

MATHTES 2 2 14

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα ολοήμερα σχολεία θα εξακολουθήσουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς το υπουργείο έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες πιστώσεις».

ΝΔ: Με 25.000 κενά η έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το πρόβλημα εμφανίζεται να έχει τρομακτικές διαστάσεις. Τα σχετικά κενά υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25.000 και στην περίπτωση που δεν καλυφθούν, ορισμένα σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν καθόλου» δήλωσε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ.

«Μπροστά στο αδιέξοδο, η ηγεσία του προσανατολίζεται στην υιοθέτηση λύσεων που αποδομούν το σύστημα της παιδείας μας. Έτσι, φαίνεται να αποφασίζεται η μη υλοποίηση του ψηφιακού σχολείου, η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κ.ά».

ΠΑΣΟΚ: Αντίδραση για τα ολοήμερα

Σχετικά με το θέμα των ολοήμερων σχολείων, η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Η φημολογούμενη κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων αποτελεί αντιεκπαιδευτική πρωτοβουλία που ακυρώνει την πιο καινοτόμο δράση στο δημοτικό σχολείο: οι μαθητές δεν θα διδάσκονται πια από τις πρώτες τάξεις ξένες γλώσσες, μουσική, χορό, φιλαναγνωσία, και διαθεματικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, θα ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός για χιλιάδες οικογένειες»

«Πέρα από τις καταστροφικές επιλογές στο δημόσιο σχολείο, η Κυβέρνηση κάνει καθετί για να πλήξει και την ιδιωτική εκπαίδευση. Σε συνέχεια της υπαγωγής των διδάκτρων των φροντιστηρίων σε συντελεστή ΦΠΑ 23%, φέρεται να επιδιώκει παρόμοια αύξηση στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι ενέργειες αυτές αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή οδηγία Φ.Π.Α. 2006/112 που προβλέπει απαλλαγή για την εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ