Κανένα σπίτι της πόλης χωρίς ρεύμα

FILIOS F

FILIOS FΆμεση ήταν η παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, στις περιπτώσεις συμπολιτών, οι οποίοι βρίσκονταν σε αδυναμία να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και απειλούνταν με διακοπή ρεύματος.

Για όλες τις περιπτώσεις, όπου η αρμόδια υπηρεσία έκρινε ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία προχώρησε σε οικονομική ενίσχυση ώστε να γίνει ρύθμιση οφειλών.

 

Τις ημέρες αυτές αντιμετωπίζονται δύο ακόμη περιπτώσεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα εν όψει των εορτών.

«Ο Δήμος κινήθηκε έγκαιρα κι αποτελεσματικά», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης που οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες κι αυτοδιοίκηση.

«Τα μέτρα που απορρέουν από την εφαρμογή του μνημονίου προκαλούν έντονα κοινωνικά προβλήματα. Ήδη η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη κι επακόλουθο είναι τα νοικοκυριά να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο και να μην μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα προβλήματα λοιπόν που δημιουργεί η κεντρική κυβέρνηση τα μεταφέρει στην αυτοδιοίκηση, από την οποία συνεχώς αφαιρεί πόρους. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό.

Αν δεν αλλάξει άμεσα η πολιτική αυτή τότε τα πράγματα θα γίνονται συνεχώς χειρότερα. Και δυστυχώς με την τακτική της κυβέρνησης μετατράπηκε και η αυτοδιοίκηση με μέρος του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ