Καμπανάκι των ΔΕΥΑΙ για τα έργα του ΕΣΠΑ

BIOLOGIKOS KATAR

BIOLOGIKOS KATAR

Καμπανάκι για τα έργα που εκτελούν οι ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα μέσω ΕΣΠΑ χτύπησε από την Καβάλα ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης.

Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα έργα αυτής της κατηγορίας είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων όσο κι έργα αποχέτευσης κυρίως που κατασκευάζονται σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια του ίδιου του Υπουργείου όσο και οι καθυστερήσεις στην εκταμίευση πόρων το τελευταίο τετράμηνο έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, τα οποία δύσκολα πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν.

«Δυστυχώς, τα τελευταία μηνύματα είναι ανησυχητικά. Υπάρχει ένας φόβος στη διαχείριση όλων αυτών των προγραμμάτων, οι εργολάβοι φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν και ήδη δεν πληρώνονται κι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι που αφορά τόσο τους δήμους όσο και τις Δ.Ε.Υ.Α.

Ελπίζω να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα, διότι τα συγκεκριμένα έργα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική διαχείριση, είναι έργα ζωής και υγιεινής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια, διότι το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 σε λίγο τελειώνει κι η λεγόμενη παράταση, αν γίνει, δεν θα είναι υπέρ των δήμων και των Δ.Ε.Υ.Α., γιατί αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερα έργα στο επόμενο ΕΣΠΑ», είπε χαρακτητιστικά λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη τη χώρα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ