Καμία αύξηση και φέτος στα τέλη ύδρευσης..

PREBEZA DHMARXEIO 30

PREBEZA DHMARXEIO 30Τη διατήρηση των τιμών στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το προηγούμενο έτος και τη μείωση κατά 25% στα τέλη των νέων συνδέσεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του διευθυντή της ΔΕΥΑΠ οι περισσότεροι καταναλωτές βρίσκονται στην χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης νερού αφού το 56,7% ξοδεύει από 0 έως 25 κυβικά νερού, το 31% ξοδεύει από 26 έως 50 κυβικά, το 9% ξοδεύει από 51 έως 80 κυβικά , το 2,03% από 81-120 κυβικά νερού και μόνο 121 καταναλωτές ξοδεύουν πάνω από 121 κυβικά νερού.

Σε ότι αφορά τις οφειλές προς την επιχείρηση αυτές ανέρχονται σε περίπου 2 εκ ευρώ και ήδη έχουν γίνει αιτήσεις, από τους πολίτες για ρύθμιση των οφειλών. Το επόμενο διάστημα δε, θα γίνει και ενημέρωση μέσω των λογαριασμών ότι οι καταναλωτές που οφείλουν θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα για να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια με αυστηρή οικονομική διαχείριση καταφέραμε να μειώσουμε για πρώτη φορά από το 1988 το νερό και τα τέλη ύδρευσης.

Η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι να μην επιβαρύνονται οι δημότες αλλά δυστυχώς, από την πολιτεία δεν υπάρχει καμία κάλυψη και θα πρέπει να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες της επιχείσης και του βιολογικού. Η ΔΕΥΑΠ υπογράμμισε ο κ. Μπαΐλης τακτοποίησε όλες τις οικονομικές οφειλές της, χωρίς να προσφύγει σε δανεισμό.

Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις δαπάνες λειτουργίας και το όποιο όφελος να επιστραφεί στους δημότες επεσήμανε, ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ