Καλογιάννης: Όλα ανοιχτά για την Περιφέρεια Ηπείρου

KALOGIANNHS S 8 4

KALOGIANNHS S 8 4Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή κάθοδό του στις  ερχόμενες περιφερειακές εκλογές άφησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υποδομών και βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης, κάνοντας τον απολογισμό έργου στο υπουργείο, ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που τον θέλουν να στρέφεται προς το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος δεν τις διέψευσε και με τον τρόπο που απάντησε άφησε ουσιαστικά ανοιχτές όλες τις πιθανότητες.

Κληθείς λοιπόν να σχολιάσει τέλος τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αφήνει το κοινοβούλιο και να ασχολείται από το 2014 με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια ο κ. Καλογιάννης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, σημειώνοντας ότι είναι αρκετά νωρίς. Όπως τόνισε υπάρχουν σοβαρά θέματα σε εξέλιξη και κανείς δεν ενδιαφέρετε πραγματικά για τις υποψηφιότητες ένα χρόνο πριν. «Όταν θα έρθει η ώρα. Είναι παρά πολύ νωρίς για να πει κανείς οτιδήποτε» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δηλαδή δεν το αποκλείεται» ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου ανταπάντησε  γελώντας «Θέλετε να το αποκλείσω;», για να συνεχίσει με παρατεταμένο γέλιο.

 

Κατά τα λοιπά κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε συνολικά στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου επικεντρώνοντας όμως τόσο στα έργα των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας όσο και σε θέματα της Ηπείρου ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τις προθέσεις του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών το 2014 με φήμες να τον θέλουν να αφήνει το κοινοβούλιο για να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μια είδηση, σε διαφορετικό όμως πλαίσιο από ότι είχε δηλώσει πριν από μια εβδομάδα ο προς αποχώρηση Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας επεφύλασσε ο κ Καλογιάννης για το Ρυθμιστικό του Λεκανοπεδίου και το ΠΔ της Λίμνης λέγοντας ότι έχει έγγραφο για κοινή προώθηση των δύο κάτι που ο κ. Θεοδωρίδης είχε αποκλείσει, ενώ πρόσθεσε ότι αν η πορεία τους είναι διαφορετική τότε θα δοθεί προτεραιότητα στο Ρυθμιστικό και όχι στο ΠΔ όπως είχε δηλώσει ο κ. Θεοδωρίδης. Μάλιστα για την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση στο Υπουργείο παρουσία και του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου.

Για το θέμα της επανεκκίνησης των εργασιών στην Ιόνια Οδό και στο Ε65, κάτι που έχει καθυστερήσει ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι για την Ιόνια οδό είναι θέμα ημερών καθώς ξεπεράστηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα που υπήρχαν με τους παραχωρησιούχους και τις ισπανικές τράπεζες , ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του Ε65.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα υποδομής που είχαν κολλήσει σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη επετεύχθη απεμπλοκή τους., με εξαίρεση την Γ φάση του Λιμένα έργο για το οποίο κινήθηκαν οι διαδικασίες να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος, όπως και για το Άκτιο – Αμβρακία που είναι η ίδια εταιρεία.

Η Β’ φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας  παραδίδεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, η Παράκαμψη της Άρτας υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αναμένεται ολοκλήρωση εντός 6 μηνών, η Γέφυρα Περιστερίου της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα παράδοσης αρχές του 2014 ενώ θα κατασκευαστεί και ημικόμβος  στο Περιστέρι για είσοδο προς Ιωάννινα, κινήθηκαν οι διαδικασίες την ένταξη στο ΈΣΠΑ έστω και ενός κομματιού του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, ενώ σε ένα μήνα πιθανότατα θα έχει ανάδοχο η μελέτη για το τμήμα Καλπάκι – Κόνιτσα. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης μετά την βέλτιστη και οικονομικότερη λύση για την μείωση του φυσικού αντικειμένου, η ΥΠΑ έχει εκπονήσει τις προμελέτες και έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο για την σύνταξη της μελέτης εφαρμογής η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη εντός διμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ