Καλές οι συστάσεις για τα τζάκια αλλά πως θα ζεσταθούν;

TZAKI FOTIAΤραγική ειρωνεία αποτελούν οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και οι συστάσεις για περιορισμό της χρήσης τζακιών!

Μάλιστα επικαλούνται την προστασία της υγείας όλων, αγνοώντας προφανώς τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην υγεία ορισμένων, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που υποχρεωτικά θα υποστούν αν κρατήσουν σβηστά τα τζάκια ή τις σόμπες.

Αφού πρώτα οδήγησαν στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνία και υποχρέωσαν τα νοικοκυριά να ανάψουν ξυλόσομπες, γυρίζοντάς τα στη δεκαετία του εξήντα, τώρα με ανακοινώσεις προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην αιθαλομίχλη.

 

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ σε νέα ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ