Κακοκαιρίας συνέχεια… Έρχεται χιονιάς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

APOXIONISMOS 24 11 13Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνει την Ήπειρο, ενώ στα ορεινά σημειώθηκαν τα πρώτα χιόνια.

Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα ενταθεί και οι χιονοπτώσεις θα γίνουν περισσότερες ενώ βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Χειμώνας για τα καλά λοιπόν….

 

Μέχρι τώρα τα προβλήματα είναι περιορισμένα. Η συστηματική δουλειά που έγινε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τις υπηρεσίες των Δήμων απέτρεψαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς σημειώνονται καταπτώσεις λίθων σε πολλά σημεία του εθνικού αλλά και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Επίσης δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους όταν βρίσκονται μπροστά ακόμη και σε μικρά θεωρητικά ποτάμια, προκειμένου να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτό στο Ζαγορίτικο που κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή σε δύο κυνηγούς.

Για τις επόμενες ώρες θα πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας, το οποίο μπορεί να φέρει και πολλές χιονοπτώσεις.

Το υψόμετρο των περιοχών που θα ντυθούν στα άσπρα θα εξαρτηθεί από την πορεία των ανέμων, ειδικά από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κι έτσι θα ζήσουμε το πρώτο δριμύ ψύχος του φετινού χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ