Και υδατοδρόμιο, και μαρίνα κι όνειρα θερινής νυχτός

PARGA14

PARGA14

Μόνο για αφελείς είναι η ανακοίνωση του Δήμου Πάργας, ο οποίος θυμήθηκε ενάμισι μήνα μετά τη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του για το χωροταξικό.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για το τυπικό αλλά και για το ουσιαστικό κομμάτι, καθώς ο δήμος, θέλει να πείσει ότι μέσω του Χωροταξικού, επιλύει κρίσιμα ζητήματα της περιοχής.

Το Χωροταξικό εάν κι εφόσον θεσμοθετηθεί θα ισχύσει μέχρι το 2020 και θα δημιουργήσει ένα γενικό πλαίσιο και κανόνες και δεν θα επιλύσει επιμέρους ζητήματα.

Κρίνοντας δε από αυτό που ισχύει σήμερα, στην πράξη, ουδείς το γνωρίζει και κανένα πρόβλημα δεν έλυσε!

Ωστόσο ο Δήμος Πάργας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, με την πρόταξη του στο Χωροταξικό, διασφαλίζεται:

-Η ένταξη του δίπολου Πάργας- Καναλακίου στους δευτερεύοντες πόλους ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

-Η ίδρυση μαρίνας και η δημιουργία αγκυροβολίου στη Δημοτική Ενότητα Πάργας, μετά από σχετική μελέτη χωροθέτησης καθώς και η δημιουργία αγκυροβολίου- αλιευτικού καταφυγίου στη Λούτσα.

-Η δημιουργία υδατοδρομίου στο Δήμο Πάργας.

-Ο ΣΜΑ Πάργας, στο πλαίσιο επανεξέτασης των προτεινόμενων θέσεων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων

-Η ένταξη στα έργα προτεραιότητας, της βελτίωσης της παράκτιας σύνδεσης της Πάργας με τους τουριστικούς προορισμούς της Πέρδικας, των Συβότων και της Πλαταριάς, καθώς και η βελτίωση της σύνδεσης της Πάργας με την εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Ευτυχώς η Πάργα είναι μία όμορφη παραθαλάσσια πόλη… Έτσι δεν υποχρεώθηκε η Δημοτική Αρχή να υποσχεθεί στους κατοίκους ότι «και θάλασσα θα σας φέρω».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ