Και στα Γιάννινα ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός

MHTRIKOS PLATEIA

MHTRIKOS PLATEIAΜε στόχο να κάνουν την Ελλάδα μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, μαμάδες σε πολλές πόλεις της χώρας, θήλασαν την Κυριακή, ταυτόχρονα και δημόσια, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μαμάδων που ξεκινούν να θηλάζουν τα μωρά τους.

 

MHTRIKOSMHTRIKOS1MHTRIKOS2Σημείο συνάντησης στα Γιάννινα ήταν η κεντρική πλατεία, με την εκδήλωση να ξεκινά στις έντεκα το πρωί και να μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή όπου τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά.

Στις δώδεκα ακριβώς πολλές μητέρες προχώρησαν σε δημόσιο θηλασμό των μωρών τους, στέλνοντας έτσι τα δικά τους μηνύματα. Τις μητέρες συνεχάρη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι καμία τροφή δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει το μητρικό γάλα.

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα των εγκύων και των επιτόκων (89%) επιθυμούν να θηλάσουν και πράγματι ξεκινούν το θηλασμό, πολύ γρήγορα το ποσοστό των βρεφών που θηλάζουν αποκλειστικά, στους 3 μήνες πέφτει στο 10%, στους 6 μήνες στο 0,8%, ενώ στους 12 μήνες συνεχίζει να θηλάζει μόλις το 0,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ