Και ξαφνικά περιφράξεις εκτάσεων στο παραποτάμιο..

PARAPOTAMIO PERIFRAKSHΑνάστατοι είναι οι κάτοικοι πέριξ του παραποτάμιου πάρκου της Άρτας καθώς διαπιστώνουν ότι σε ένα ακόμη τμήμα τοποθετείται περίφραξη.

Η κατάσταση φαίνεται αρκετά συγκεχυμένη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που οι κάτοικοι διαπιστώνουν σε εκτάσεις που θεωρούνταν δημόσιες να ξεφυτρώνουν περιφράξεις και δεντροφυτεύσεις…

Την τελευταία περίπτωση, ο δήμος φαίνεται να την εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή. Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν πρόκειται για δημοτική έκταση αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί πλήρως το καθεστώς από την Κτηματική του Δημοσίου.

Ο δήμαρχος Χρίστος Τσιρογιάννης αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις εκτάσεις στο παραποτάμιο και βλέπει θετικά την πρόταση που κατατέθηκε από την Λίτσα Κιτσαντά για συζήτηση, άμεσα μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ζητούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, προκειμένου όλοι μαζί και με μπροστάρη τον Δήμο Αρταίων, να κινήσουμε όλες οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την διεκδίκηση όλων των τμημάτων ιδιωτών που βρίσκονται στο παραποτάμιο και συγχρόνως να πάρουμε απόφαση για κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ του Δημοσίου (και του Δήμου, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση) όλων εκείνων των εκτάσεων που ήδη έχουν κερδηθεί νομικά και θεωρούνται ιδιωτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Κιτσαντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ