Και νέες περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας

DASOS DENTRAΔύο περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας εντοπίστηκαν στο νομό την τελευταία εβδομάδα η μία στην πόλη της Πρέβεζας και η άλλη στον Κερασώνα.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Βασίλη Δάλαρο το πιο πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, εντοπίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, στην περιοχή του Φόρου όπου η ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε για έλεγχο αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο ήταν φορτωμένο με κομμένα ξύλα βελανιδιάς, προερχόμενα από δασική έκταση.

Αμέσως ενημερώθηκε το Δασαρχείο και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχετικά με το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας, που εξακολουθεί να υφίσταται τα τελευταία χρόνια, ο κ. Δάλαρος είπε ότι φέτος τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, περίπου δέκα, δεν είναι αυξημένα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να αδειοδοτείται για τις υλοτομήσεις των δέντρων στα δάση σημείωσε ο κ. Δάλαρος,ενώ ενδεικτικά ανέφερε ότι πριν την κρίση οι αιτήσεις για άδειες υλοτομίας ήταν 200 και σήμερα φτάνουν τις 2000 καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν το ξύλο ως βασική καύσιμη ύλη για να βγάλουν το χειμώνα τους.

Ο αγώνας των υπηρεσιών είναι καθημερινός, συνέχισε ο κ. Δάλαρος και αυτό γίνεται χωρίς επιστημονικό προσωπικό αφού μπορεί να υπάρχουν δασοφύλακες αλλά αυτή τη στιγμή η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη από υπάλληλους Πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας υπάλληλος όταν η Δασική Υπηρεσία, παρά την μείωση προσωπικού και χρηματοδότησης, εξακολουθεί να παίζει καίριο ρόλο στην προστασία και διαχείριση των χερσαίων οικοσυστημάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που το περιβάλλον δέχεται αυξημένες πιέσεις (παράνομη υλοτομία, καταπατήσεις, πυρκαγιές, κ.α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ