Και μονάδες χασισελαίου αποκαλύφθηκαν στο Λαζαράτι

LAZARATI4 21 6 14

LAZARATI4 21 6 14ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το επί είκοσι και πλέον χρόνια άβατο του Λαζαρατίου δεν υπάρχει πια. Από το μεσημέρι της Παρασκευής η αστυνομία έχει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Η επιχείρηση διεξάγεται πλέον σπίτι σπίτι, με καταστροφή των ναρκωτικών ουσιών και κατάσχεση του πολεμικού υλικού που υπάρχει αποθηκευμένο.

LAZARATI1 21 6 14

Η αστυνομία έχει παραδώσει στις φλόγες πάνω από δεκαπέντε τόνους αποξηραμένης κάναβης ενώ κατέστρεψε σχεδόν εκατό χιλιάδες δενδρύλλια.

LAZARATI2 21 6 14Χαρακτηριστικό είναι ότι εντοπίστηκαν δύο μονάδες επεξεργασίας της κάναβης αλλά και δύο εργαστήρια όπου παράγονταν χασισέλαιο, ναρκωτική ουσία ιδιαίτερα ακριβή.

LAZARATI5 21 6 21Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν στην κατάσχεση πλήθους πολεμικού υλικού. Όλμοι, χειροβομβίδες, εκτοξευτήρες αντιαρματικών, δεκάδες πιστόλια και όπλα Καλάσνικοφ βρίσκονται πλέον στα χέρια της.

Στην πλατεία του Λαζαρατίου, στην οποία δύσκολα μπορούσε να φτάσει κοινός θνητός, είναι αναπτυγμένες αστυνομικές δυνάμεις, με θωρακισμένα οχήματα.

Οι συλλήψεις που έγιναν είναι δεκάδες.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σε δηλώσεις που έκανε συνεχάρη τον Υπουργό Εσωτερικών και την Αστυνομία και απηύθυνε δραματική έκκληση στις εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο στην πάταξη της εγκληματικότητας.

LAZARATI 21 6 14«Η αστυνομία ξαναγεννήθηκε, το Λαζαράτι είναι το αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, ο κ. Ράμα.

«Η περιοχή καταλήφθηκε για 20 χρόνια από το έγκλημα, οι πολίτες δεν είναι πλέον όμηροι του παρατεταμένου “γάμου” μεταξύ της πολιτικής και του εγκλήματος», είπε ο κ. Ράμα.

Πρόσθεσε, δε, ότι «μετά από πέντε ημέρες και νύχτες μέσα στις σφαίρες, η αστυνομία επέστρεψε στη θέση της μέσα στις πρώτες 300 ημέρες της διακυβέρνησής μας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Έντι Ράμα κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα «να δεσμευτεί προσωπικά στη δεύτερη αυτή φάση της επιχείρησης, για να αποδειχθεί η δράση και να τιμωρηθεί ο κάθε εγκληματίας και να κατασχεθεί μέχρι και το τελευταίο cent του μαύρου χρήματος που έχουν αρπάξει σε βάρος της Αλβανίας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ