Και μετά περιμένουμε να σωθεί η Ελλάδα..

aste ekav

aste ekav

Πραγματικό κι ελληνικό! Χρειάζεται βουλευτική παρέμβαση για να αποφασιστεί ποιοι οδηγοί θα πάνε σε ποια ασθενοφόρα… Και μετά περιμένουμε αυτός ο τόπος να σωθεί… Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία!

Μέχρι σήμερα λοιπόν, στη Θεσπρωτία λειτουργούν δύο στόλοι ασθενοφόρων, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών. Από τη μία είναι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας, κι από την άλλη τα ασθενοφόρα του Κ.Υ Ηουμενίτσας και του Κ.Υ Παραμυθιάς.

Τόσο στο Κ.Υ Ηγουμενίτσας όσο και στο Κ.Υ. Παραμυθιάς τα ασθενοφόρα των δύο δομών συστεγάζονται. Τον γενικό συντονισμό των ασθενοφόρων τον έχει το ΕΚΑΒ.

Επειδή οι δύο στόλοι ανήκουν σε διαφορετικές διοικητικές δομές δυστυχώς έως σήμερα οι οδηγοί που υπηρετούν στα Κ.Υ. δεν μπορούν να εργαστούν σε μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσαρμονίας είναι οι οδηγοί και των δύο Κ.Υ. να είναι επιφορτισμένοι με τις διακομιδές, τα εξιτήρια και όταν χρειάζεται και με επείγοντα περιστατικά, χωρίς να έχουν πρόσβαση στα καινούργια οχήματα του ΕΚΑΒ και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Έτσι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι ελλιπείς, καθώς στα ασθενοφόρα του Κ.Υ. υπάρχει μόνο οδηγός χωρίς διασώστη, και οι οδηγοί από την πλευρά τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν μόνοι στο έργο τους.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, έπειτα από συνεννόηση με τους εργαζόμενους στα Κ.Υ. και στο ΕΚΑΒ, έθεσε επί τάπητος το ζήτημα και βρίσκεται σε διαβούλευση τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και της 6ης ΥΠΕ και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να επιλυθεί αυτή η στρέβλωση. Όλοι οι συμβαλλόμενοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει λύση, και ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις και εκφράζεται αισιοδοξία από όλες τις πλευρές ότι σύντομα θα περάσουμε στην υλοποίηση του αιτήματος.

Και ο βουλευτής, που ορθώς ανέλαβε την πρωτοβουλία, σπεύδει να δηλώσει ότι «εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του κράτους πρόνοιας σε δύσκολες συνθήκες..»

Προφανώς δεν αναρωτήθηκε γιατί χρειάζονταν η δική του παρέμβαση προκειμένου να γίνει –που δεν έγινε ακόμη- το αυτονόητο…

Ελλάς το μεγαλείο σου..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ