Και η λογική πια σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!

GALAKTOK4

GALAKTOK4Δεν είναι μόνο η επιστήμη που σηκώνει τα χέρια ψηλά… Είναι και η λογική. Η λογική η οποία έχει καταργηθεί όχι μόνο από όσους αρέσκονται σε σενάρια εδώ και σαράντα μέρες αλλά και από υπεύθυνους κι «υπεύθυνους».

Σημείο πρώτο

Ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα Ανδρέας Αθανασόπουλος, παρελαύνοντας από το πρωί, από πρωινάδικα, μεσημεριανά και δελτία ειδήσεων προχώρησε στη βαρύγδουπη καταγγελία ότι την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση που έγινε στα Γιάννινα, δέχθηκε απειλές από συνδικαλιστές που είχαν έρθει από την Αθήνα. «Αν είναι να χυθεί αίμα, αυτό θα είναι το δικό σου…» του είπαν.

Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι δικηγόρος. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, που θα επέβαλε να ακολουθήσει την οδό της…λογικής!

Να έχει καταφύγει δηλαδή από την ίδια στιγμή στον Εισαγγελέα και να κάνει τη σχετική καταγγελία.

Να την κάνει την Πέμπτη, καθώς παραβρίσκονταν στο χώρο της Σχολής, το σύνολο των τοπικών και πολλά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Και κυρίως να την κάνει συγκεκριμένα. Με όνομα και επώνυμο.

Αν αποζητούσε μερικά λεπτά δημοσιότητας, όντως σήμερα τα κέρδισε. Αν πάλι οι αόριστες και ετεροχρονισμένες καταγγελίες αποσκοπούν σε κάτι άλλο σύντομα θα αποκαλυφθεί.

Σημείο δεύτερο

Η λογική, που αποτυπώνεται στη φράση «η σιωπή δεν είναι χρυσός» έρχεται να καταργηθεί. Και να εγκωμιαστεί η «μούγκα στη στρούγκα» που ακολουθείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την ελληνική αστυνομία.

Βέβαια η τακτική αυτή δεν εμπόδισε να υπάρξουν συγκεκριμένες διαρροές προς την Αθήνα. Ε, προφανώς έχει άλλη αξία να μεταδίδονται οι πληροφορίες από τα μεγάλα κανάλια και τους επώνυμους δημοσιογράφους…

Μόνο που τα φώτα αυτής της δημοσιότητας, όσο απότομα ανάβουν, τόσο γρήγορα σβήνουν.

Σημείο τρίτο

Παρότι από το πρωί, αναμένονταν να υπάρξει επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας από την Αθήνα κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αποτέλεσμα; Να καταργηθεί κι εδώ η λογική και να ακούγεται ένα πλήθος ανακριβειών. Αλήθεια που και ποιόν βοηθούν;

Σημείο τέταρτο

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, επί σαράντα περίπου ημέρες, επέτρεψαν να διακινούνται σενάρια, επώνυμα κι ανώνυμα. Επέτρεψαν να αναγράφεται πλήθος σχολίων, που ως αποτέλεσμα είχαν την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση μιας εικόνας που σε πολλά σημεία απέχει από την πραγματική.

Το ίδιο τροπάρι συνεχίζεται με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση…

Τέλος…

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Η ένταση που επικρατεί είναι μεγάλη. Κι όλο αυτό μπορεί να διαχειριστεί μόνο με την αλήθεια. Την πλήρη αλήθεια, την οποία οφείλουν, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, να αποτυπώσουν οι αρμόδιες αρχές.

Διαφορετικά μόλις τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, το σκοτάδι για όλους, θα γίνει πιο βαθύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ