Και η κακογουστιά θέλει το… ΕΣΠΑ της…

gr saka

gr sakaΆλλοι με οργή κι άλλοι με χιούμορ αντιμετωπίζουν τη… νέα εικαστική παρέμβαση που έγινε στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Σακκά. Πρόκειται για τα μαύρα, μεταλλικά διαχωριστικά, τα οποία άλλοι τα παρομοιάζουν με…μελιτζάνες κι άλλοι με…δόντια καρχαρία..

Η φαντασία σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην πραγματικότητα.

Ένα από τα καλύτερα πάντως το μεταφέρει αναγνώστης μας ο οποίος απευθύνθηκε στο δήμο και πήρε την εκπληκτική απάντηση ότι εάν δεν έμπαιναν τα συγκεκριμένα διαχωριστικά υπήρχε κίνδυνος να απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ…

«Κάποια στιγμή θα φυτευθούν τα δέντρα. Θα τοποθετηθούν επίσης ζαρντινιέρες για λουλούδια και φυτά… Αν αντί για κουτσουπιές βάλουμε μουσμουλιές τότε οι θεσμοί της Ευρωπαικής Ένωσης θα κινηθούν εναντίον μας… Αν αντί για πετούνιες βάλουμε βασιλικό μπορεί να τινάξουμε το έργο στον αέρα… Ε, αν είναι να μπούμε σε τέτοιες περιπέτειες ας πάει στο καλό η μουσμουλιά κι ο βασιλικός μαζί… Πάνω που τα βρήκε ο Βαρουφάκης με τους θεσμούς μην ανοίξουμε εμείς πόλεμο για μερικά παλιοσίδερα».

gr saka1Προφανώς λόγοι που συνδέονται με τον κίνδυνο απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ επέβαλαν τη μη τοποθέτηση των ίδιων διαχωριστικών έξω από τις καφετέριες, εκεί όπου απλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα…

Λογικό.

Τα τραπεζοκαθίσματα φέρουν έσοδα, οι μουσμουλιές πάλι όχι… Μάλλον λησμονούν ότι το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα μέσο για να γίνονται έργα. Δεν επιβραβεύει ούτε το κιτς, ούτε την κακογουστιά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ