Καιρός να επιστρέψουν και τα ευρήματα της Δωδώνης

ARXAIOLOGIKO ATHNAS

ARXAIOLOGIKO ATHNASΤον επαναπατρισμό τουλάχιστον 10.600 αρχαίων αντικειμένων, οστράκων και εργαλείων, της νεολιθικής εποχής στην Ελλάδα από τη Γερμανία, που εξήχθησαν παρανόμως από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, «υποδέχτηκε» η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, η «δικιά μας» Αγγέλικα Ντούζουγλη, επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, από τη διατριβή της οποίας ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια η όλη η περιπέτεια της επιστροφής.

Ο Υπουργός Πολιτισμού είχε μόνο καλά λόγια να πει….

 

Ως Γιαννιώτης ο κ. Τασούλας θα πρέπει να γνωρίζει ότι πάνω από δύο χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Δωδώνης, έφυγαν, με περίεργους τρόπους, από τον τόπο τους και βρίσκονται στοιβαγμένα τα περισσότερα στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Δωδώνης (Συλλογή Καραπάνου), χωρίς αμφιβολία σχετίζονται με την ηπειρωτική μας ταυτότητα, με την ιστορία της περιοχής επιβάλλεται να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Μήπως να το δει κι αυτό το θέμα ο κ. Τασούλας, το οποίο άλλωστε ήταν γνωστό στους προκατόχους του και είχε τεθεί με ένταση και από τον Δήμο Δωδώνης προ του 2010….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ