Καθυστερούν οι έρευνες για το κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

EIKONES IOANNINA

EIKONES IOANNINAΤον έντονο προβληματισμό του τόσο από το νέο χτύπημα αρχαιοκαπήλων στο Νομό Ιωαννίνων όσο και από την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε.

Η έρευνα για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων, που λεηλάτησε τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της περιοχής, δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ελληνικές αρχές έχουν παραδοθεί πολλά στοιχεία από την έρευνα των αρχών της Μεγάλης Βρετανίας, μετά τον εντοπισμό κλεμμένων εικόνων στην περίφημη γκαλερί Temple στο Λονδίνο.

 

Ο κ. Καχριμάνης έχει συμβάλλει και θεσμικά αλλά και προσωπικά στη διερεύνηση του σκοτεινού κυκλώματος και δικαίως εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται.

“Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά από μια μακρά περίοδο ησυχίας, οι ιερόσυλοι έκαναν την εμφάνιση τους, λεηλατώντας τον Βυζαντινό Ναό της Κάτω Μερόπης. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επείγει για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι έρευνες τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, όσο ψηλά και σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται”.

Τέλος, πρόσθεσε ότι για το θέμα των κλοπών που έχουν γίνει και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στη Δικαστική διερεύνησή των υποθέσεων για τις οποίες έχουν κατατεθεί στοιχεία, θα ενημερώσει το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, αμέσως μετά την ενθρόνισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ