Καθυστερεί η ανταπόδοση τελών σε εννέα κοινότητες

DISTRATO KTIRIO

DISTRATO KTIRIO

Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχετικά την καθυστέρηση της Κυβέρνησης να κατανείμει το ποσό των 20 εκ. ευρώ που έχει εισπραχθεί ως Ανταποδοτικό Τέλος Αιολικών Πάρκων, σε οικιακούς καταναλωτές των κατοίκων 272 ορεινών κοινοτήτων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γιατί η Κυβέρνηση επί 1 χρόνο και παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει κατανείμει κονδύλια ύψους 20 εκ. ευρώ έως το 2014 και πότε προτίθεται να πιστώσει τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στις 272 ορεινές κοινότητες των 111 δήμων της χώρας, στις οποίες είναι εγκατεστημένα τα Αιολικά Πάρκα.

Στα Ιωάννινα δικαιούνται ανταποδοτικό τέλος οι κάτοικοι 9 τοπικών κοινοτήτων σε 6 δήμους και συνολικό ποσό 258.170,10 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, οφείλονται 108 χιλιάδες στην Κληματιά, 38 χιλιάδες στην Παλιουρη, 30 χιλιάδες στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, 16 χιλιάδες στο Δίστρατο, 24 χιλιάδες στην Ανατολική, 16 χιλιάδες στο Μεγάλο Περιστέρι, 10 χιλιάδες στο Ανθοχώρι, επτά χιλιάδες στο Βρυσοχώρι και πεντέμισι χιλιάδες στο Βαθύπεδο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ