Καθολικό όχι στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

DHMOTIKH AS

DHMOTIKH ASΗ κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η μετάταξη  υπαλλήλων της  στην Ελληνική Αστυνομία είναι το νέο χαρτί που έχει τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η συνάντηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών έληξε, οι διαβουλεύσεις  όμως συνεχίζονται, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Το θέμα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ., που ήρθε στη δημοσιότητα με δημοσεύματα της Παρασκευής, έχει τεθεί στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά προκειμένου να πειστεί η τρόικα για το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης με δήλωσή του εκφράζει την αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίσης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συγκεκριμένη πρόταση, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για να…ξεκλειδώσει η συμφωνία, έχει γίνει αποδεκτή σε πρώτη φάση από την τρόικα, ενώ υπάρχει και η θετική στάση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσει το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με δήλωσή του εκφράζει την αντίθεση της Αυτοδιοίκησης με την  κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Τονίζει ότι ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλω δε μάλλον συζητηθεί με την Κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στο σχέδιο για μεταφορά και ένταξη της δημοτικής αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία.

«Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με αριθμητικά δεδομένα, όμως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες λογικές. Αν χάσουμε τη Δημοτική Αστυνομική θα στερηθούμε κάθε δυνατότητα ελέγχου της καθημερινότητας. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε τέτοιο σχεδιασμό», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ