Καθολική καταδίκη για τους ασυνείδητους οπλοφόρους

GYPAS 14Τρία περιστατικά τραυματισμού ή θανάτωσης σπάνιων μεταναστευτικών πτηνών καταγράφονται μέχρι τώρα στο Νομό Ιωαννίνων.

Εκτός από τον φιδαετό που βρέθηκε τραυματισμένος στο Αμπελοχώρι Τζουμέρκων, θανατώθηκε ένας γύπας στην Ολύτσικα κι ένας καυγαετός στο Καλπάκι.

Τα περιστατικά αυτά καταδικάζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, η οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό, την οργή και την αγανάκτηση ολόκληρης της κυνηγετικής οικογένειας.

Πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, με φυσικούς αυτουργούς, άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των «οπλοφόρων» και όχι των κυνηγών.

Είναι προφανές, ότι δεν πρόκειται για συνειδητοποιημένους κυνηγούς, τονίζεται στην ανακοίνωση, αλλά για ασυνείδητους οπλοφόρους, που δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των λαθροθήρων, γιατί ακόμη και αυτοί, έχουν σκοπό να καρπωθούν το θήραμά τους, σε αντίθεση με τους δράστες των δύο περιπτώσεων, που θέλησαν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην σκοποβολή.

Πρόκειται για κοινούς εγκληματίες της άγριας πανίδας και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πρωταρχικό μέλημα άλλωστε της κυνηγετικής οικογένειας είναι η προστασία και διαφύλαξη της άγριας πανίδας, όχι μόνο του θηραματικού πληθυσμού, αλλά και όλων των άλλων ειδών που δεν ανήκουν στην κατηγορία των θηρεύσιμων.

Πρόκειται για τον φυσικό πλούτο της ελλαδικής επικράτειας και ειδικότερα της περιοχής μας και οφείλουμε όλοι να τον διαφυλάξουμε ως «κόρην οφθαλμού».

Πρόσφατο άλλωστε είναι το παράδειγμα με τη διάσωση σπάνιων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή μας, από μέλη του Δ.Σ της Ε΄ ΚΟΗ, με τη συνεργασία του Δασαρχείου Ιωαννίνων και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων στην περιοχή μας.

Το Δ.Σ της Ε΄ ΚΟΗ επιθυμεί να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι ενέργειες του, όπως και του συνόλου της κυνηγετικής οικογένειας, κινούνται προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών, με την απόλυτη πεποίθηση και βεβαιότητα ότι δεν ανήκουν σε αυτήν.

Ζητά επίσης από όσους τυχόν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τα δύο περιστατικά, να ενημερώσουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το μήνυμα είναι σαφές.

Καμία ανοχή στους «οπλοφόρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ