Καθολική αντίδραση για τον βιολογικό στην Αμμουδιά

AMMOYDIA

Με αντικείμενο τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού και τον τελικό αποδέκτη, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των κατοίκων της Αμμουδιάς.

Το θέμα άνοιξε μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του δημάρχου.

Η ανταπόκριση στη συνέλευση ήταν ικανοποιητική και συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και οι τρόποι δράσεις ώστε να αποφευχθεί το έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος του Αχέροντα, του περιβάλλοντος και των NATURA περιοχών.

Ομόφωνα ψηφίστηκε ότι:

α) είναι απαραίτητος ο βιολογικός καθαρισμός με ολοκληρωμένη μελέτη για όλο το Φανάρι που θα πρέπει να ελαχιστοποιεί την όποια όχληση από τη λειτουργία του, όπως η απόσταση από οικισμούς, η φυσική απόκρυψη και η επικρατούσα κατεύθυνση των ανέμων.

β) αποδέκτης των κατεργασμένων λυμάτων θα είναι το βάθος της θάλασσας μακρυά από τον Αχέροντα, αποστραγγιστική τάφρο, έλος και ακτογραμμή ώστε να μη θίγονται οι παραλίες της περιοχής.

Για το συντονισμό των δράσεων συστάθηκε προσωρινή επιτροπή αγώνα η οποία θα αναλάβει την οργάνωση ευρύτερου καλέσματος στα χωριά του δήμου Πάργας για τη σύσταση μιας πανδημοτικής επιτροπής αγώνα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ