Καθολικές αντιδράσεις για την πώληση των φραγμάτων

POYRNARIIII

POYRNARIIIIΚαθολική είναι η αντίδραση των φορέων της Άρτας στα σχέδια για τη μικρή ΔΕΗ, στην οποία περιλαμβάνεται η ιδιωτικοποίηση των δύο υδροηλεκτρικών μονάδων που βρίσκονται στον Άραχθο.

Η διαφωνία και οι αντιδράσεις καταγράφηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Τα ευεργετήματα για την τοπική κοινωνία από τα δύο υδροηλεκτρικά στο Πουρνάρι, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και σε αυτά αναφέρθηκαν εκτενώς ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έχει ήδη συζητήσει το θέμα, αλλά υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων προτίθεται να ξανασυζητήσει το θέμα σε συνεδρίασή του την ερχόμενη εβδομάδα.

Η βουλευτής Άρτας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου Όλγα Γεροβασίλη κατέδειξε τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης για την τοπική κοινωνία όπως έκαναν οι τοπικές αρχές, αντέκρουσε όμως κυρίως, τα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα οφέλη που δήθεν θα προκύψουν από την ιδιωτικοποίηση, προβλέποντας ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε εμφανώς δυσχερή θέση βρέθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης ο μοναδικός πολιτικός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, ο οποίος πάντως, σε αντίθεση με τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή του Νομού του, είχε το θάρρος να αντιπαρατεθεί με εργαζόμενους και κόσμο, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική επιλογή.

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής τόνισε πως η μικρή ΔΕΗ είναι η ολοκλήρωση ενός σχεδίου που ξεκινά από χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ