Καθημερινά κρούσματα… Χτυπήματα από απατεώνες και επιδρομές από ομάδες ρομά…

ASTYNOMIA 27 1 15

ASTYNOMIA 27 1 15Καθημερινές τείνουν να γίνουν οι περιπτώσεις όπου ομάδες απατεώνων, λειτουργώντας με άκρως οργανωμένο τρόπο καταφέρνουν να προσεγγίζουν ηλικιωμένους και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Τα υποψήφια θύματα συνήθως είναι ηλικιωμένοι, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, έξω ή πολύ κοντά σε τραπεζικά καταστήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου απατεώνες, παριστάνοντας άλλοτε τους εφοριακούς, τους λογιστές, τους δημόσιους λειτουργούς ή τους φίλους των παιδιών τους, προσεγγίζουν ηλικιωμένους με βασικό στόχο να τους πάρουν χρήματα. Και η απάτη γίνεται αντιληπτή όταν ήδη έχουν φύγει.

Παράλληλα σε μάστιγα για τα αστικά κέντρα αλλά και τα χωριά εξελίσσονται οι ομάδες ρομά.

Ειδικά στα χωριά, κινούνται με εξαιρετικά μεθοδικό τρόπο. Πρώτα εμφανίζονται ως πωλητές. Φρούτα ή σεντόνια και μοκέτες τα προϊόντα που συνήθως προσφέρονται. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να έχουν εικόνα για την περιοχή, τα σπίτια και τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να κινηθούν οι ίδιοι ή άλλες ομάδες προκειμένου να κλέψουν από χρήματα μέχρι διάφορα αντικείμενα.

«Έχουμε πρόβλημα με τους ρομά… Έρχονται και προσπαθούν με το ζόρι να μπουν μέσα στο σπίτι». Αυτή είναι η φράση των κατοίκων στα περισσότερα χωριά, οι οποίοι είναι υποψιασμένοι σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις, συχνά όμως δεν ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν.

Η αστυνομία έχει κηρύξει πόλεμο και για τις δύο περιπτώσεις. Άλλωστε πρόκειται για περιπτώσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών και είναι από τις μορφές μικροεγκληματικότητας που μοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ